Mari Ikut Kak Nia

IKLAN

Sabtu, 13 November 2010

Mari.. Mari.. Contest Si Kucing Kucing

Adik Kak Nia yang juga penulis bersama novel-novel
(wah.. sekarang boleh tulis ganda dua apabila menyebut novel)
sedang menganjurkan contest menarik.


Kak Nia salinkan entri nya untuk adik-adik.
Sesiapa yang ada kucing comel boleh lah join.
Kalau tidak pun, boleh pinjam kucing jiran-jiran juga!


Hehehehe




Dengan ini *bunyi drum* saya persembahkan contest PERTAMA yang dibuat oleh diri sendiri untuk para blogger sekalian. CONTEST SI KUCING KUCING. Nama contest agak pelik. HAHA. Ini banner nyaa. Komot saya jadi DUTA! :)




Syarat-syarat penyertaan adalah seperti berikut (ehem ehem, ayat skema, haha) :
  1. Syarat first yang tipikal. Click butang FOLLOW di sidebar dan jadi follower blog ini. Untuk memudahkan anda juga supaya dapat lihat update contest ini. Bukankah begitu? :)
  2. Buat satu entri blog yang bertajuk CONTEST Si Kucing Kucing. Jangan lupa letakkan banner contest yang di'link'kan terus ke blog ini okay? :)
  3. Dalam entri anda itu, sila nyatakan 3 sebab kenapa anda suka akan makhluk Allah yang dipanggil kucing ini. Kalau boleh biar entri simple, padat dan tepat ya. ;)
  4. Letakkan banner contest ini di sidebar blog anda.
  5. Letakkan link entri anda itu di ruangan komen bahagian bawah ini. :)
EXPIRED DATE : 30th November 2010

Tak susah pun syaratnya. Ada 5 sahaja. Mudah bukan? Hadiahnya? Sebuah novel SEPUPU LEGO untuk satu pemenang yang dipilih berdasarkan entri yang paling cantik menarik tertarik kau memang da bomb di mata juri tak profesional seperti saya dan seorang juri lain. Hehehe. Peserta pula, saya terpaksa 'limit'kan kepada 30 orang terawal sahaja. Maklumlah, contest simple dan hadiah pun sangat simple. Lain kali, kalau bajet lebih boleh buat contest besar-besaran pula. Juri selain saya masih lagi belum ditetapkan. Tunggu sahajalah update contest ini okay?


Akhirnyaa, buat jugak contest ini sendiri. Contest Si Kucing Kucing yang sesuai dengan hadiahnya iaitu novel berkisar tentang kucing. Jadi, takdelah simpan dalam almari sahaja novel SEPUPU LEGO yang extra tu. Hehe. ;)


Jom! Mari sertai beramai-ramai!
Mudah sahaja, kan?

Khamis, 11 November 2010

Sabtu, 28 Ogos 2010

Buku resepi emak Kak Nia..

Sequel Ikan Tawar untuk Lego! SEPUPU LEGO........


Siapa sepupu Lego? Bagaimana Lego ada sepupu? Pelik bunyinya. Asin, Buncis, Oren dan Usu. Itu adalah nama sepupu-sepupu Lego. Semuanya comel-comel belaka. Suatu hari, Asin dicolek oleh jiran baru Afiq, Daniel. Buncis dan Oren pula hilang entah ke mana. Hanya Usu yang tidak hilang. Lego pula merajuk. Mengapa pula Lego merajuk?

Apa yang terjadi pada kucing-kucing Afiq dan Anis kali ini? Berjayakah kucing-kucing yang hilang itu ditemui?

Selasa, 10 Ogos 2010

Esok puasa tau!!! =D


Semoga semua urusan kita dipermudahkanNya..


Amin!!


(Psss.. 11 Ogos hari lahir Kak Nia tau!)
=D

Selasa, 27 Julai 2010

Lego sudah pergi!

Novel pertama Kak Nia dan Ima Imrani
adalah berkisarkan seekor kucing dalam keluarga Afiq dan Anis.


Kucing itu diberi nama Lego!



Sebenarnya, Lego memang benar-benar wujud.
Ini adalah Lego.


Ketika sedang menyiapkan beberapa tugasan di pejabat,
Kak Nia menerima SMS dari emak.


"Lego sudah mati"


Kak Nia sedih.
Walaupun Kak Nia tidak pernah menyentuh Lego,
tapi wujudnya Lego banyak memberi kesan dalam hidup Kak Nia.


Ada dua buah novel sequel Ikan Tawar untuk Lego yang masih belum terbit.
Walaupun Lego sudah tiada, 'kenang-kenangan' dengan Lego masih akan disiapkan juga.


Semoga Lego aman di sana!

Sabtu, 17 Julai 2010

Rabu, 7 Julai 2010

Kasihan tetapi comel!!!


Kak Nia ambil di sini

Rabu, 12 Mei 2010

Kucing membaiki komputer

Pertama, harus periksa dulu kerosakan komputer ini.

Kemudian, bolehlah mula dibaiki
kerosakan yang telah diakenalpasti itu.

Setelah semuanya selesai,
bolehlah berehat sebentar.
Huaaarrrghh... letih sungguh!

Kucing di atas, namanya Milo.
Kucing adik kak Nia yang
diberikan oleh mak
sebagai hadiah hari jadi nya.

Nantikan kisah-kisah menarik tentang Milo
dalam novel Kak Nia akan datang.

LEGO vs MILO

Selasa, 4 Mei 2010

Sudah hijau


Laptop kesayangan Kak Nia
(yang digunakan untuk menulis Ikan Tawar untuk Lego
dan beberapa buah novel tulisan bersama dengan ayah Kak Nia),

telah berubah menjadi hijau.

Kak Nia membeli laptop skin yang berwarna hijau kerana:

Kak Nia memang peminat hijau yang tegar.
Kak Nia mahu menyegarkan mata.
Setelah mengadap skrin yang meletihkan mata,
boleh pandang laptop skin yang berwarna hijau.

Boleh kongsikan laptop skin adik-adik?
Kak Nia mahu tahu juga..........

Ahad, 11 April 2010

Selasa, 6 April 2010

Keratan Sinopsis novel terbaru Nia Imrani (Lego vs Milo)


Sinopsis Lego vs Milo

Sebuah Novel Awal Remaja

oleh: Nia Imrani

(Ikan Tawar untuk Lego / Sepupu lego)

Ringkasan cerita:
Ada seekor kucing yang ditemui di dalam enjin.
Nakal dan lincah.
Dihadiahkan kepada Afiq sebagai hadiah hari jadinya.
Diberikan nama Milo.
Milo suka berak di dalam mangkuk makanannya.................


Ini sahaja yang dapat Kak Nia kongsikan bersama adik-adik semua. Kalau terlalu banyak, akan hilanglah nilai-nilai kejutan nanti..


Selebihnya, akan Kak Nia 'luahkan' dalam novel Lego vs. Milo nanti.....


Tunggu!!

Sabtu, 27 Mac 2010

Ubat Mata Kucing!

Rabu, 24 Mac 2010

Saya Penulis PTS!




Sila ke link ini untuk berita lanjut!
=)

Selasa, 23 Mac 2010

Sekitar Riang Ria PTS One Bersama Kak Nia Sekeluarga!

Ima bersama penulis kegemarannya!


Kak Nia bersama rakan-rakan.


Imran Yusuf, Kak Nia dan Ima...


Terima kasih!

Peace!


Menandatangani novel untuk peminat.


Kak Nia sedang terketar-ketar kerana gementar!


Bersama pengunjung PBAKL 2010
yang membeli novel kami.


Rembatan Kak Nia pada pesta buku hari ini....


Banyak atau tidak?

Adik-adik yang masih belum ke PBAKL 2010 di PWTC,
jangan lepaskan peluang ini!

Cepat-cepat lah berkunjung ke sana
untuk memborong buku!

Isnin, 8 Mac 2010

Riang Ria PTS One bersama Kak Nia!



Di Booth PTS pada

22 Mac 2010 (Isnin)
jam 11 pagi - 12 tengahari.

Jumpa di sana....

Maklumat lanjut: di sini

Rabu, 24 Februari 2010

Matlamat Nia Imrani


MATLAMAT PERLU DICAPAI DALAM BIDANG PENULISAN

Sekurang-kurangnya 3 buah novel setiap tahun

1- SIAPKAN IKAN TAWAR UNTUK LEGO

2- SINOPSIS: SEPUPU LEGO

3- MANUSKRIP SEPUPU LEGO

4- SIRI SRIKANDI ISLAM: MARIA AL-QIBTHIYAH

5- MANUSKRIP YOUNG KHALID (MISTERI SAMPAN HILANG)

6- SINOPSIS: LEGO VS MILO

7- MANUSKRIP: LEGO VS MILO

8- SINOPSIS: YOUNG KHALID (MISTERI BASIKAL HILANG)

9- MANUSKRIP YOUNG KHALID (MISTERI BASIKAL HILANG)