Mari Ikut Kak Nia

IKLAN

Ahad, 6 September 2009

Jawapan untuk pengunjung blog Kak Nia..

Padam
Salam semua..
Makan apa berbuka puasa tadi?
Kak Nia kembali menulis dalam blog ini pada hari ke-14 puasa.
Kak Nia mendapat beberapa komen dari sweet_teddy yang berminat mahu menjadi seorang penulis. Kak Nia telah berkunjung ke blog sweet_teddy dan mendapati sweet_teddy memang berbakat dalam penulisan. Nama sweet_teddy itu pun sudah comel! Tentu tuan empunya nama lebih comel, kan? =)
sweet_teddy:) berkata...

teringin jugak nak jadi penulis buku macam akak. sy ni boleh juga tulis cerpen tp nak tulis panjang2 tu tak brapa nak pandai. kak nia ader tips tak nak jadi penulis buku?


Blogger sweet_teddy:) berkata...

Macammana kak nia jadi penulis buku?

2009 Ogos 30 08:27

Padam
Buat sweet_teddy..

Pada mulanya, Kak Nia jadi penulis terdorong apabila melihat ayah Kak Nia menulis. Ayah Kak Nia sudah berjaya menghasilkan beberapa karya; novel kerjaya dan juga beberapa siri terjemahan. Kalau sweet_teddy berminat hendak menjadi penulis, sweet_teddy mesti rajin berkunjung ke laman web PTS. Di laman web tersebut akan memberitahu tarikh bengkel penulisan yang akan diadakan. sweet_teddy jangan risau kerana kebanyakan bengkel yang dianjurkan adalah secara percuma.

Dalam bengkel itu nanti, ada pelbagai ilmu dunia penulisan akan dapat diperolehi.

Kalau sweet_teddy berminat, boleh lah bercakap dengan penyelaras bengkel itu nanti. Boleh lah bertanyakan bagaimana cara untuk pergi lebih jauh dalam bidang ini.

Kak Nia harap sedikit sebanyak maklumat ini dapat membantu sweet_teddy menjadi seorang penulis yang berjaya.

Harap sweet_teddy berpuas hati dengan sedikit maklumat yang Kak Nia berikan ini.

1 ulasan:

sweet_teddy:) berkata...

Terima kasih, Kak Nia! Insya-allah nanti saya beli buku Kak Nia tu ye!